Zanotelli

Zanotelli ligt in de Cembra vallei in het noorden van Italië. De familie Zanotelli begon met produceren van Schiava (wij kennen deze druif als Vernatsch). Deze druif werd in dat gebied verbouwd sinds de tijd van Napoleon. Door het ontwikkelen van nieuwe technieken konden er later ook druiven voor witte wijn verbouwd worden. Het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht en de openheid waarin de druif groeit zorgt voor rijke aroma’s.

Tegenwoordig hebben de Zanotelli’s zich toegelegd op voornamelijk witte wijnen met een mineraalrijke basis: Müller Thurgau, Chardonnay, Pinot Gris, Kerner, Riesling en Manzoni Bianco(een absolute aanrader!). Verder hebben zij een heerlijke Pinot Noir en een Silvaner Rosso.

De Cembra vallei wordt gekenmerkt door de terrasvormige wijngaarden omringd door meer dan 700 kilometer aan rotsen. De terrassen zijn door mensen gecreëerd voor het verbouwen van eten. Nu worden deze terrassen gebruikt voor het verbouwen van druiven. Dit land is de historische bakermat van de wijnbouw in Trentino, zoals blijkt uit de ontdekking van Situla, een Rhaetische vaas voor wijn uit de pre-Romeinse periode op het platteland van Cembra.

Wijnen