Dit kleine familiebedrijf staat voor kwaliteit en een perfect ecologisch klimaat. In de wijngaarden worden bijenvolkjes gehouden die er voor zorgen dat biodiversiteit in stand wordt gehouden.

Er wordt hier volledig biologisch gewerkt en ze verwachten een deze jaren het keurmerk te ontvangen.

De meest bekende wijnen van dit wijnhuis zijn de Soave Classico en Amarone.

Mijn absolute favoriet is de Libertate Trebbiano!
Van oudsher wordt Trebbiano samen met de Garganega verbouwt in de Soave. Tegenwoordig is de Garganega hier de meest aangeplante druif, de Trebbiano is bijna verdwenen.

Balestri Valda heeft er voor gekozen om weer een Trebbiano te maken maar dan op klassieke wijze: de wijn wordt opgevoed in terracotta potten (amforen).

Het resultaat is een fantastische zachte fruitige wijn met een mooie frisse afdronk. We zijn heel trots dat wij u deze wijn mogen aanbieden, zeker omdat er in 2016 maar 2500 flessen gemaakt zijn.

Ca Neuva is een klein traditioneel familiebedrijf dat is opgericht in 1924 en gaat van vader op zoon. Het ligt in een van de charmantste plekjes in de Langhe genaamd Dogliani. Deze plaats staat in Italië bekend als de plek waar kwalitatief hoge Dolcetto wijnen worden gemaakt.

Verder zijn de Barolo, Barbera, Nebbiolo en Dolcetto wijnen/druiven, kenmerkend voor deze streek.

De wijnen van Ca Neuva staan garant voor kwaliteit en het warme gevoel dat je krijgt bij het drinken van de rode wijnen uit de Piëmonte.

De etiketten van de wijnen zijn klassieke romantische plaatjes die de stijl van de wijn eer aan doen.

Ook zeker aan te raden is de Langhe Arneis. In deze witte wijn vind je tonen van amandel, sinaasappel en venkel. Delicaat en fris!

De terrasvormige wijngaarden en het wijnhuis liggen in de gelijknamige Cembra vallei vlak bij Trentino. Een druiventuin van honderd kilometer lang. Het klimaat is uitermate geschikt voor aromatische druiven. Pinot Bianco, Pinot Grigio, Sauvignon, Pinot Nero en de in Nederland wat minder bekende Muller Thurgau zijn hier helemaal op zijn plaats. Dit komt door de grote temperatuurschommelingen in het dal, koude winden vanuit de bergen en het vele gesteente.

Het is hier zo mooi groen en fris dat je bijna denk dat je in de Alpen zit. Dit stukje Italië is door de grote toeristen groep nog niet echt ontdekt. De wijnen die wij hier kopen hebben allemaal wel iets groens in zich: groene appel, basilicum of peer.

Coppi is ons eerste wijnhuis in Puglia, Zuid Italië.

Antonio Coppi kocht het wijnhuis in 1979. In die tijd werd de wijn nog voor derderangs aangezien en werd de basiswijn verkocht aan de wijnhuizen in Noord-Italië. Daar werd het gebruikt om hun wijnen aan te sterken op kleur, alcohol en smaak.

De wijnboeren in het zuiden kregen ook niet al te veel betaald voor de basiswijn. Hierdoor bleef er weinig over om te investeren in hun eigen bedrijven. Pas vanaf eind jaren 80 en begin jaren 90 kwam er een kentering mede door investeringen van de Europese-Unie en de Italiaanse overheid.

Ook werden de wijnen die kleinschalig gemaakt werden erkend door toekenning van beschermde herkomstgebieden (DOC). Zo ontstond ook de DOC Gioia del Colle in 1987 (vernoemd naar het gelijknamige plaatsje).

Het wijnhuis wordt omringd door 100 hectare wijngaarden waar ze uitsluitend autochtone druiven verbouwen. In DOC Gioia del Colle zijn dat de Primitivo, Negroamaro, Malvasia bianca, Malvasia Nera, Aleatico en Falanghina.

Een wijnhuis met 120 jaar familie geschiedenis. Een wijnhuis die een van de lekkerste Barbera D’Asti maakt die ik ken. Een wijnhuis met een bijzondere Barolo.

Een wijnhuis met een wijnkelder die op the Unesco World Heritage lijst staat.

Kortom een wijnhuis die in ieder geval het proberen waard is.

De wijnkelders van dit wijnhuis is iets waar ze zelf heel trots op zijn. Het is een onderdeel van ondergronds netwerk van kathedralen. Met een totaal oppervlak van bijna 5000 vierkante meter en een diepte van 40 meter. Een tempel voor wijn zeggen ze zelf.

Elke avond vertelde Ernesto Saffirio zijn kleine Josetta het verhaal van de kabouter die hij als kind zag op de binnenplaats van de boerderij. De kabouter zat op een kar getrokken door muizen.

Josetta, auteur van de originele labelontwerpen, heeft deze verhalen levend gehouden voor haar kinderen Sara en Alessio. Ze besloot om hun wijnen te wijden aan deze wezentjes die volgens de verhalen de boeren in de velden hielpen. In ruil voor de zorg voor de dieren en de wijnkelder zetten de bewoners kleine slokjes wijn klaar op het stoepje.

De originaliteit en schoonheid van deze ontwerpen maakten de illustraties van Josetta Saffirio wereldwijd beroemd. De kabouter vertegenwoordigt voor Josetta het duurzaam en biologisch produceren van wijn. Al twee eeuwen cultiveren ze de wijngaarden en laten het gebied zijn eigen verhaal vertellen via hun wijnen.

“Boer zijn betekent de grote verantwoordelijkheid dragen van het land dat we hebben geërfd en dat we aan onze kinderen zullen overlaten ” ~ Sara Vezza ~

Het officiële biologische keurmerk heeft het wijnhuis in 2017 mogen ontvangen.

Poggio Morino is een wijnhuis in het hart van de Chianti.
Een prachtig stuk vruchtbaar Italiaans landschap tussen Toscane en Siena in.

Er is hier in de Middeleeuwen veel gevochten om dit stuk land door Toscane en Siena. Toen beide landen het verlies van hun burgers niet langer wilde offeren aan de strijd om dit land werd er besloten om het te regelen door middel van een wedstrijd.

Bij de eerste kraai van de haan na een nacht met volle maan mochten alle twee de steden hun snelste ruiter te paard naar elkaar toe laten rennen. Op de plek waar de twee ruiters elkaar kruiste werd de grenslijn gezet. Maar wat de mensen uit Toscane deden is het volgende. Ze hebben hun haan 2 dagen zonder eten in een houten kist op gesloten in de kelder. Toen ze hem een uur voordat de zon op kwam uit de kist haalde begon de haan direct met kraaien door het licht verschil van de donkere kist en de volle maan.
De ruiter uit Toscane is uur eerder gaan rijden. Vandaar dat het Chianti gebied nu behoort tot Toscane.

Op al de flessen Chianti staat nog steeds de afbeelding van de zwarte haan(Callo Nero) als lange neus naar Siena toe!

Tenuta cocci grifoni

Dit familiebedrijf uit de Marken zit in de Piceno. Van oudsher een streek die bekent staat om zijn volle rode wijnen totdat de vader van de dame die nu aan het roer staat het idee had om een grote witte wijn te maken. Zijn collega wijnmakers verklaarde hem voor gek maar de familie wist dat hij bezig was met wat moois en steunde hem daar dan ook in. Pas jaren later werd duidelijk waarom…

Hij had op een van zijn reizen een inheemse druivensoort ontdekt die al jaren uit de Marken was verdwenen en door bijna al de wijn makers was vergeten. De Pecorino druif is door dit wijnhuis opnieuw uitgevonden en op markt gebracht. Nu deze dagen staat het gebied bekend om deze druif en wordt het door de de hele wereld omarmd.

e de enige zijn in Nederland die dit mooie huis mogen vertegenwoordigen.

Zyme is een wijnhuis huis uit het hart van de Valpolicella. De naam komt uit het Grieks en betekend letterlijk gist.

De wijnen van dit huis zijn van een zeer hoge kwaliteit en bestaan uit twee soorten stylen van wijn maken.

De Valpolicella Classico Superiore en de Amarone Classico zijn wijnen die de geschiedenis van de regio vertegenwoordigen. Veel warme zachte tonen, kersen, pruimen en aardse smaken.

Een fluwelen wijn met wereld roem waar Italië trots op is.
De tweede stijl van wijn maken is een stuk meer gewaagt en a typisch voor de Valpolicella. Al deze wijnen zijn op basis van de Valpolicella druiven rassen maar de combinaties en processen wijken enorm af van het traditionele wijn maken.

Laat je verrassen door deze wijnen! De kwaliteit van deze wijnen zijn enorm hoog en we zijn daarom ook heel trots dat we de enige zijn in Nederland die dit mooie huis mogen vertegenwoordigen.