Tenuta cocci grifoni

Dit familiebedrijf zit in de Piceno, in het zuiden van de Marken. Van oudsher een streek die bekent staat om zijn volle rode wijnen. De vader (Guido Cocci Grifoni) van de huidige wijnmaakster was echter vastberaden om een grote witte wijn te maken van een inheemse druif die bijna vergeten was.

Zijn collega wijnmakers verklaarde hem voor gek maar de familie wist dat hij bezig was met wat moois en steunde hem daar in. Pas jaren later werd duidelijk waarom…

Guido had op een van zijn reizen een inheemse druivensoort ontdekt die al jaren uit de Marken was verdwenen en door bijna al de wijnmakers was vergeten: de Pecorino druif. Deze druif is door dit wijnhuis opnieuw aangeplant en op markt gebracht. Tegenwoordig staat het gebied bekend om de wijn gemaakt met de Pecorino druif en wordt het door de de hele wereld omarmd.

Daarnaast maakt Tenuta Cocci Grifoni heerlijk volle rode wijnen: De Sangiovese – Montepulciano wijnen van verschillende wijngaarden rondom het wijnhuis.

Wijnen